Under sommaren är det inte fel att grilla. Men så var det ju detta med att hitta rätt grill som passar dig. På www.kitchenlivingdining.com kan du hitta många olika bra grillar som till exempel Rösle gasolgrill eller kolgrill. Just detta med att välja mellan kol och gasol kan vara lite knixigt. Därför ska vi gå igenom deras fördelar och nackdelar.
Kolgrill
Kolgrillar finns det många varianter av och dessa är oftast billigare än gasolgrillar. Fördelar med den är att det blir väldigt varmt, ger en rökig smak och det ger en äkta känsla av grillning. Till dess nackdelar är väl att den behöver tändas manuellt, lite svår att rengöra och att det kan vara svårt att hålla en konstant temperatur.
Gasolgrill
Gasolgriller brukar vara lite dyrare men finns billigare modeller med. Dess fördelar är att det är bekvämt att grilla med denna samt att den är lätt att göra rent. Dock har den nackdelen att då det är en mer komplicerad grill så innebär det fler delar som kan gå sönder.
Hur du använder din grill
Om du använder en kolgrill, töm askan från din senaste grillning.
Båda typerna av grillar måste förvärmas innan du börjar laga mat. Gasolgrillar slås lätt på (se till att locket är öppet medan du tänder grillen!), För att tända din kolgrill behöver du en skorstenständare alternativt tändvätska.
Låt gasolgrillen värmas upp i minst 10 minuter och din kolgrill i minst 20.
Efter att din grill har förvärmts, använd en mässingsborste för att skrapa bort smuts och rester från gallret om detta finns sedan tidigare grillningar.
När din grill är ren, olja in gallret genom att ta tag i en oljad pappershandduk med en lång tång och torka av den över stängerna. Du måste använda en olja med hög röktemperatur, som rapsolja.
Nu när din grill är varm och gallret är rent, kommer din mat inte att fastna på det så mycket, och du kommer sannolikt att få de klassiska grilllränderna!